Tabela 2
Produkt

Elastyczność
(USA 1971)
Wołowina
0,6438
Wieprzowina
0,4130
Kurczak
0,7773
Mleko
0,3455
Cukier
0,2419
Chleb
0,15
Produkty żywnościowe ogółem 0,2368
Tabela 3
Produkt
Elastyczność
Ford Taurus
2,1
Ford Escort 2,8
         
    POPRZEDNI TEMATSTRONA GŁÓWNANASTĘPNY TEMAT    
    Tabela 1
Produkt Elastyczność
Sól 0,1
Zapałki 0,1
Wykałaczki 0,1
Podróże lotnicze (krótki okres) 0,1
Benzyna (krótki okres) 0,2
Benzyna (długi okres) 0,7
Kawa 0,25
Ryba (spożywana w domu) 0,5
Wyroby tytoniowe (krótki okres) 0,45
Porady prawne (krótki okres)
0,4
Porady lekarskie
0,6
Taksówki (krótki okres)
0,6
Samochody (długi okres)
0,2
Filmy 0,9
Ostrygi
1,1
Prywatne szkoły
1,1
Opony (krótki okres)
0,9
Opony (długi okres)
1,2
Odbiorniki radiowe i telewizyjne
1,2
Posiłki w restauracjach
2,3
Podróże zagraniczne (długi okres)
4,0
Podróże lotnicze (długi okres)
2,4
Świeży zielony groszek
2,8
Samochody (krótki okres)
1,2-1,5
Samochody Chevrolet
4,0
Świeże pomidory 4,6

Źródło:
Tabela 1
http://www.mackinac.org/1247
Tabela 3 http://msl1.mit.edu/casenotes/elasticity.htm


   
    POPRZEDNI TEMATSTRONA GŁÓWNANASTĘPNY TEMAT